Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звинуваченого в штурмі одеської міськради "свободівця" відпустили під заставу

Неділя, 30 грудня 2012, 17:07

Приморський райсуд Одеси в суботу відпустив помічника народного депутата від "Свободи" Павла Кириленка Олександра Сюдака під заставу в 5 тисяч гривень.

Як повідомляє прес-служба одеської облорганізації "Свободи", активісту за участь у подіях 21 грудня біля стін Одеської міськради інкримінують кримінальне порушення, передбачене ч. 3, ст. 296 КК України.

Слідчий суддя ухвалив рішення застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, однак згідно з новим Кримінально-процесуальним Кодексом націоналіста відпустили під заставу в 5 тисяч гривень.

Цього дня за цією ж справою розглядалося питання про застосування запобіжних заходів щодо 3-х підприємців одеських ринків, які брали участь у подіях 21 грудня. До них було застосовано аналогічні запобіжні заходи. Розміри застав — 35 тисяч, 25 тисяч і 5 тисяч гривень.

Як зазначають у прес-службі, Сюдак як помічник народного депутата 21 грудня "захищав закон, намагаючись забезпечити прохід депутата ВРУ на сесію міської ради".

Натомість досудове слідство, на основі якого було ухвалено рішення, встановило, що націоналіст 21 грудня прибув до будівлі Одеської міської ради, де "вступив у злочинний зговір із іншими особами. Після чого, продовжуючи свій злочинний намір, діючи за попередньою змовою, грубо порушуючи громадський порядок із мотивів явної неповаги до суспільства, висловлювався нецензурною лайкою і пошкодив майно Одеської міської ради у розмірі 70 000 гривень (!)".

"Очевидно, що рішення було ухвалено під тиском і є замовним, про що свідчить відмова судді відпустити підозрюваних на поруку за проханням народного депутата України Павла Кириленка, який був присутнім на судових засіданнях, та недопуск громадськості до судової зали", - вважають у "Свободі".

Раніше повідомлялося про затримання за участь у подіях 21 грудня одеських підприємців В'ячеслава і Віктора Бабейків. В суботу Приморський райсуд Одеси ухвалив рішення продовжити утримання В’ячеслава Бабейка під вартою. Однак у разі внесення протягом 5 днів застави у розмірі 35 тисяч гривень, підсудний може бути звільнений з-під варти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування