У Кривому Розі готують зачистку ринку преси і тероризують директора компанії

Неділя, 30 грудня 2012, 19:48

До 2 січня у Кривому Розі Дніпропетровської області будуть знесені 34 кіоски ТОВ "Преса-М", що торгують пресою, якими вона володіє 15 років.

Як повідомив "Українській правді" гендиректор ТОВ "Преса-М" Олег Макаренко, підставою для цього стало рішення Криворізького міськвиконкому від 28 грудня про демонтаж кіосків, які не мають договорів оренди на землю.

Незважаючи на те, що 28 кіосків "Преси-М" мають діючі документи на оренду землі і тільки у 6 - у стадії підписання, компанія отримала припис про демонтаж усіх її кіосків.

Керівництво ТОВ "Преса-М" відмовилося виконувати припис міської влади, вважаючи його незаконним, і тепер чекає знесення своїх кіосків.

Макаренко зазначив, що в місті вже створена мобільна група, що складається з представників районних виконкомів, ЖЕКів, обленерго, які мають у своєму розпорядженні автокрани, маніпулятори, автомайданчики для перевезення МАФів на свої штрафмайданчики.

За його словами, комісії дали вказівку проводити демонтаж кіосків тільки "Преси-М", не чіпаючи близько 120 кіосків інших фірм, незважаючи на те, що більшість цих МАФів не має правовстановлюючих документів.

Макаренко при цьому говорить, що виконавці посилаються на усну вказівку щодо МАФів "Преса-М" мера Кривого Рогу Юрія Вілкула, син якого Олександр Вілкул, 24 грудня призначений віце-прем'єр-міністром, до цього був губернатором Дніпропетровщини.

Макаренко також повідомив, що за його даними знесення кіосків буде проведене в ніч 2 січня, щоб "уникнути акцій протесту".

Крім того, в неділю невідомі розбили машину Макаренка та напали на його дружину.

За його словами, приблизно о 17-15 він залишив автомобіль біля супермаркету АТБ, куди він приїхав зробити покупки до новорічного столу. Вийшовши з магазину, він виявив розбите лобове скло на своїй машині.

Невдовзі після цього дружина з двома доньками були в кінотеатрі, після чого діти пішли по чай, а дружина сіла в машину. Двері машини відразу ж відчинилися, дружину головою притиснули до керма і сказали: "Передай своєму бізнесмену-письменникові, нехай добре подумає про тебе і про твоїх сучок". Після цього її кілька разів несильно вдарили головою об кермо автомобіля, закрили двері й пішли.

Макаренко пов'язує те, що трапилося з ситуацією навколо його компанії.

ТОВ "Преса-М" входить до складу групи компаній "Картель", до якої входить також Видавничий дім, що випускає щотижневі ділові видання "Власть денег", "Деловая столица" та газету "Перша Кримська".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News