Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Арбітра, який не зарахував гол збірній України, назвали невдахою року

Понеділок, 31 грудня 2012, 14:03

Футбольний арбітр Іштван Вад - помічник головного судді Віктора Кашшаї у матчі Україна-Англія на Євро-2012 - названий найбільшим невдахою року в Угорщині.

Саме з його вини не був зарахований гол українського нападаючого Марко Девича у ворота збірної Англії, через що збірна Україна вибула з подальшої участі у чемпіонаті.

Десятку найбільших невдах 2012 року опублікувала угорська газета Nеpszavа, повідомляє УКРІНФОРМ.

"До скону пам'ятатиме бідний Іштван Вад той злощасний матч Україна-Англія і ту 62-у хвилину, коли не помітив чисто забитого українцями м'яча. З відстані лишень 6 метрів помилково оцінив ситуацію, після чого, можна без перебільшення сказати, пів-України відвернулося від угорців", - зазначає газета.

Як підкреслює видання, незарахований гол допоміг Англії пройти далі.

"А угорські арбітри вже вдома так пояснювали ситуацію: нас увело в оману те, що все було білим – і ворота, і м'яч, і навіть футбольні щитки на ногах гравців", - йдеться у публікації.

У цьому зв'язку Nеpszavа не втрималася й поглузувала з горе-арбітрів:

"Ближчим часом попросимо Террі (англійський захисник, який вибив м'яч вже із-за лінії своїх воріт), аби одягнув щитки неоново-зеленого кольору, а ворота, біля яких стояв арбітр Іштван Вад, були, скажімо, чорними, а м'яч - червоний".

Угорець Вад фігурує у списку невдах разом із нігерійським веслувальником Хамаду Джибо Іссака (під час Лондонської олімпіади на дистанції 2 тис м відстав від своїх конкурентів на 500 м і фінішував пізніше від переможця на 4 хв 40 сек) та американським велогонщиком Лансом Армстронгом (семиразовий переможець Tour de France, позбавлений усіх нагород і титулів, набутого майна і спонсорів через систематичне вживання допінгу).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування