Екс-губернатор заявляє, що його сина вбили і готовий на ексгумацію

Вівторок, 4 грудня 2012, 19:06

Екс-губернатор Закарпатської області Іван Різак стверджує, що його син Олексій не падав з 15-ти поверхівки, і заявляє, що готовий довести це, погодившись на ексгумацію тіла.

Про це він написав у відкритому листі на адресу прокурора Закарпатської області Анатолія Петруні, начальника облуправління СБУ Василя Сітара і начальника облуправління МВС Василя Варцаби.

Як відомо, за інформацією міліції, 16 листопада в Ужгороді в результаті падіння з балкона 15 поверху загинув 23-річний син екс-губернатора. Міліція порушила кримінальну справу за статтею "Доведення до самогубства".

"Кримінальна справа уже на старті слідства повинна була бути розширена до "навмисного вбивства" і передана на розслідування до прокуратури, таким чином не втрачаючи час і знаходити справжніх вбивць та їх замовників", - вважає Різак.

"Наголошую на тому, що замовники вбивства належать до серйозної політико-бізнесової групи, оскільки за короткий час можуть реалізувати вбивство на замовлення, поширити за декілька хвилин в центральних Інтернет-виданнях версію, яку б вони хотіли бачити", - заявив він.

"Дуже серйозно треба аналізувати дії медичних служб і судмедекспертизи в той вечір, оскільки до цих пір незрозуміло хто не допустив "швидку" о 19 годині 26 хвилині до тіла сина і яка міліція знаходилася в цей час біля багатоповерхівки, зважаючи на те, що сигнал про знаходження тіла у "швидку" поступив о 19:21 год., а у міліцію о 20:30 годині", - уточнює батько загиблого.

"Допускаю, що ті міліціонери (не виключаю, що вони виявляться перевертнями в погонах) разом з судмедекспертом і вищеназваними посадовими особами, як мінімум, приховували злочин, але це мої припущення, які потрібно перевірити слідчим шляхом", - зазначає екс-губернатор.

"Ще раз стверджую, що син Олексій не падав з ніякого поверху багатоповерхівки, тіло його не постраждало, не постраждав навіть його одяг. Нами не було знайдено ні переломів рук і ніг, ні жодної травми на обличчі", - повідомив Різак у листі, який опублікований на сайті "Закарпаття онлайн".

"Я готовий написати заяву у відповідні органи про ексгумацію тіла під контролем Генпрокуратури та судмедекспертів, яких вона визначить. Це підтвердить те, що всі бачили навіть на похоронах – на тілі Олексія не було жодної травми", - додав він.

Батько допускає, що може "виявитися пізніше, що вбитого сина не було зовсім біля багатоповерхівки, а з ним "працювали" і вбивали в одному з нейрохірургічних центрів, який славиться своїми політичними кадрами для очолювання університету".

"На користь версії про відсутність мого сина біля багатоповерхівки свідчить і те, що мій близький родич, який прибув на місце події після виклику його міліцією не побачив жодного сліду трагедії, а пояснював це знову-таки полковник СБУ у відставці Володимир Лизанець: "Швидка допомога тільки що відвезла Олексія, а кров уже змили". Це було о 21:15 год", - вказує екс-губернатор.

Різак зазначає, що йому та його синові "не давали працевлаштуватися", після переїзду у Закарпаття Олексій "розгадав потужне зовнішнє спостереження за собою і батьками".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News