Тюремники заявили, що Тимошенко у вухо ніхто не колов

Четвер, 10 січня 2013, 14:50

Державна пенітенціарна служба України спростувала інформацію про те, що рана у вусі Юлії Тимошенко – слід від уколу.

Відповідну заяву оприлюднила прес-служба відомства.

У пенітенціарній службі зауважили, що відразу після здійснення телефонного дзвінка із застосуванням Bluetooth-гарнітури 7 січня Тимошенко будь-кому з медперсоналу чи співробітників ДПтС про поранення вуха не сказала.

Потім, за заявою відомства, засуджена пішла до душової кімнати, а через деякий час заявила черговій медичній сестрі про наявність у неї поранення на вусі.

"При первинному огляді медичною сестрою та послідуючому ранковому огляді пацієнтки лікарями було виявлено незначне пошкодження мочки правого вуха", - йдеться у повідомленні пенітенціарної служби.

У зв’язку з цим, наступного дня керівництво Качанівської виправної колонії направило Bluetooth-гарнітуру до Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. М. С. Бакаріуса для встановлення можливості поранення мочки вуха Тимошенко під час користування цим пристроєм.

Результати проведеного дослідження показали, що у наданому пристрої будь-яких сторонніх скритих колючих, ріжучих або інших предметів, які можуть використовуватись не за основним призначенням, немає.

Крім цього дослідженням було встановлено, що на поверхнях частин та деталей Bluetooth-гарнітури будь-яких пошкоджень чи деталей, які б могли спричинити тілесні ушкодження при використанні його за призначенням, також не встановлено.

"Водночас, на внутрішніх і зовнішніх поверхнях дослідженої гарнітури слідів розчинних солей "металевих отрут", а також слідів буро-червоного кольору (схожих на кров) експертами також виявлено не було", - йдеться в заяві пенітенціарної служби.

Крім цього, згідно з інформацією, працівники колонії запропонували засудженій передати ватний косметичний диск зі слідами бурого кольору (зі слів Тимошенко - це сліди її крові з пораненого вуха) для проведення відповідного експертного дослідження.

"Тимошенко на це згоду не дала", - заявили у ДПтС.

"Таким чином експертними дослідженнями доведено неможливість нанесення Bluetooth-гарнітурою будь-яких тілесних пошкоджень", - сказано у заяві відомства.

"Передати ватний косметичний диск на відповідне дослідження Тимошенко відмовилась, що вчергове доводить надуманість та безпідставність заяв засудженої і її захисників про загрозу життю і здоров’ю самої Тимошенко", - додали у пенітенціарній службі.

Як відомо, за словами захисника Тимошенко Сергія Власенка, рана у вусі екс-прем'єрки є слідом від уколу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування