Прокуратура Сумщини вже розслідує незаконне повернення ПДВ

Четвер, 10 січня 2013, 15:52

Прокуратура Сумської області поводить досудове розслідування щодо правопорушень при відшкодуванні податку на додану вартість ТОВ ІТЦ "Сумиавтогаз" у сумі 74 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури, коментуючи інформацію народного депутата Олега Медуниці про цю ситуацію.

Медуниця підготував звернення до генпрокурора, в якому просить розібратися з поверненням 74 млн грн компанії ТОВ "Інженерно технічний центр "Сумиавтогаз", бо, за його даними, цю компанію купили для формування протизаконного податкового кредиту з подальшим відшкодуванням ПДВ з держбюджету за участю податківців.

Прокуратура Сумщини повідомляє:

"Розпочатою у грудні минулого року перевіркою в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів виявлені обставини, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення посадовими особами державної податкової інспекції у м. Суми при відшкодуванні ТОВ ІТЦ "Сумиавтогаз" податку на додану вартість в сумі 74 млн грн."

Вказані відомості 8 січня поточного року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України розпочато досудове розслідування, проведення якого доручено слідчим прокуратури області.

Попередня кваліфікація даного правопорушення, інформує прокуратура, – ч.3 ст. 364 Кримінального кодексу: зловживання владою або службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування