Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шахтарі після нічного нападу звільнили шахту й поговорили з губернатором

П'ятниця, 11 січня 2013, 08:38

Шахтарі, які захопили кабінет директора шахти "ДТЕК "Свердловантрацит" провели в п'ятницю зранку зустріч з губернатором Луганщини Володимиром Пристюком.

Про це "Українській правді" повідомив голова профкому НПГС Костянтин Ільченко.

Близько години ночі керівництво ТОВ ДТЕК "Свердловантрацит" разом з охоронною спробувало, застосовуючи силу видворити з кабінету шахтарів, виключили світло, зірвали плакат "Ахметов, ми на тебе чекаємо".

Уночі також приїхали люди в спортивних костюмах і витиснули людей з кабінету.

"О пів на другу ми зняли людей, тому що там справа дійшла до різанини. Нам губернатор запропонував зняти людей і зустрітися о 7 годині ранку з ним", - розповів Ільченко.

"Ми обговорили наші вимоги. Губернатор створив робочу групу, куди ввійшов гендиректор ДТЕК Максим Тимченко, генеральний директор "ДТЕК "Свердловантрацит" Олександр Богданов, заступники губернатора і найголовніше, представники наших незалежних шахтарських профспілок", - підкреслив Ільченко.

"Основне питання, яке буде обговорюватися на першому засіданні в понеділок, це наша вимога про скасування наказу 405, що ініціює поголовне звільнення людей", - розповів він.

Також, за його словами, будуть обговорюватися питання про перешкоду законній діяльності профспілки.

"Ми подивимося, на скільки влада готова серйозно займатися рішенням. Усі розуміють, що Луганська область поставлена під знищення. Єдині, хто піднімає це питання, це наші профспілки", - сказав Ільченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування