Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко потрібні медпроцедури, але не в коридорі й не під камерами

П'ятниця, 11 січня 2013, 16:56

Юлія Тимошенко не відмовлялася від медичних процедур, але проходити їх у нинішніх умовах неможливо.

Про це заявив її адвокат Олександр Плахотнюк на брифінгу в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Юлія Володимирівна не відмовлялася й не відмовляється від медичних процедур… Вона готова, більше того – їй потрібні медичні процедури… Але це неможливо робити в тих умовах, у яких змушують її перебувати", - сказав він.

"Це неможливо робити в коридорі – це однозначно. А раніше це було під пильним наглядом так званого конвою й під пильним наглядом відеокамер, за моніторами яких перебували ті ж самі чоловіки...", - відзначив адвокат.

"Я, напевно, не збрешу, а нехай пенітенціарна служба скаже, але мені здається, що Юлія Володимирівна – це єдина людина в Україні, за якою під час відбування покарання ведеться таке відеоспостереження, і застосовуються такі заходи, як говорить пенітенціарна служби, охорони й конвоювання", - сказав Плахотнюк.

Адвокат підкреслив: "Це ненормально. Це незаконно".

Він зазначив також, що Тимошенко три доби не дає її обшукувати.

"Вона домагається не сприятливих умов для себе. Вона вимагає лише виконання вимог закону й не лише для себе, а й для всіх громадян України", - сказав Плахотнюк.

Він також зазначив, що в екс-прем'єра посилився біль у спині: "Болі є, і вони посилюються".

При цьому, за словами адвоката, Тимошенко четверту добу відмовляється повертатися в палату в ЦКЛ№5 і ночує, сидячи на ходунках у коридорі.

Як повідомлялося, 8 січня ув’язнена Тимошенко оголосила про початок особистої акції громадянської непокори. Вона, зокрема, відмовилася спілкуватися зі слідчими й прокурорами, добровільно їхати до суду, повертатися в палату доти, доки там ведеться відеоспостереження й цілодобово перебуває варта.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування