У Києві спіймали хакера, який атакував сайти на замовлення

Субота, 12 січня 2013, 10:54

У Києві заарештували хакера, який здійснював DDoS-атаки на сайти українських і зарубіжних комерційних структур за замовленням конкуруючих бізнес-установ.

Всього на рахунку умільця - більше 50 атак, а об'єктами його "діяльності" в основному були російські ресурси, пише газета "Сегодня".

"У нашій практиці це перший випадок в Україні, коли хакер діяв на замовлення", - розповів виданню головний інспектор відділу з виявлення злочинів у сфері платіжних систем та інформаційної безпеки МВС Богдан Тищенко.

З метою конспірації хакер спілкувався зі своїми клієнтами через анонімні інтернет-пейджери, а оплату отримував за допомогою віртуальних платіжних систем, зареєстрованих на підставних людей.

"Ще вдалося встановити, що цей киянин підтримував зв'язок з учасниками міжнародного хакерського руху", - розповіли в прес-службі МВС.

Як відзначає "Сегодня", в інтернеті є багато пропозицій по вчиненню DDoS-атак за гроші. Наприклад, доба блокування невподобаного сайту обійдеться в $50-100, тиждень - від $300, а місяць - від $1000.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News