Янукович ніяк не визначиться з новим міністром культури

Понеділок, 14 січня 2013, 07:31

Президент Віктор Янукович проводить консультації щодо кандидатури міністра культури.

Про це пише Комерсант-Україна з посиланням на прес-службу адміністрації президента.

"Зараз розглядаються різні кандидатури, і президент поки не прийняв остаточного рішення. Проводиться діалог з культурною елітою",- повідомили в АП.

Голова підкомітету з питань охорони й популяризації культурної спадщини бютівець Олександр Бригинець розповів, що на посаду міністра культури претендують кілька можливих кандидатів.

"Найбільше в кулуарах говорили про призначення Ганни Герман, але тоді ще обговорювалася ідея, що Дмитро Табачник буде віце-прем'єром з гуманітарного блоку. Однак пані Герман заявила, що не буде працювати в підпорядкуванні Табачника", - розповів Бригинець.

"Тепер, оскільки Табачник не став віце-прем'єром, можливо, спробують знову переконати Ганну Герман. Говорили також, що міністром може бути Володимир Гришко (оперний співак), Тимофій Кохан, Юрій Богуцький (діючій заступник міністра культури) або Таїсія Повалій (депутат від Партії регіонів)",— сказав Бригинець.  

Раніше чоловік і продюсер Повалій Ігор Ліхута заявляв журналістам, що його дружині не надходили пропозиції очолити Міністерство культури.

Як відомо, новий склад Кабінету міністрів був призначений 24 грудня. Без керівництва залишилися лише мінкульт і мінпромполітики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування