У Вишгороді суд підтримав рішення про здешевлення мисливських угідь Януковича

Понеділок, 14 січня 2013, 07:55

Вишгородський районний суд відмовився скасувати рішення Вишгородської райради щодо копійчаної оцінки земель Сухолуччя.

Таке рішення було прийнято 11 січня, пише у своєму Facebook кандидат в депутати по проблемному 223 округу, свободівець Юрій Левченко

"Суддя Заріцький С. М. відмовився скасовувати відповідне рішення, попри очевидні докази (в тому числі відео) фальсифікації", - зазначив він.

"Під час процесу було багато цікавинок, наприклад як депутат райради Хомич Олександр Леонідович (який не був присутній на голосуванні, але чий голос був зарахований "за") розповідав, як він нібито забіг на секунду в прохід до зали під час голосування, де його побачила лічильна комісія", - пише Левченко.

При цьому, за словами Левченка,  депутат плутався щодо того коли саме він "стояв в проході" (під час першого, другого чи третього голосування по цьому питанню).

"А суддя "чомусь" не звернув увагу на те, що під час остаточного голосування камерою було чітко зафіксовано, що ніхто в тому проході не стоїть", - додав свободівець.

Крім того, Левченко наголосив, що суддею була проігнорована стаття КАСУ, за якою "в адмінсправах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову."

Відповідач не зміг довести те, що "за" проголосувало саме 33 депутата.

Водночас Левченко повідомив, що свобода подаватиме апеляцію на рішення Вишгродського райсуду.

"Але є маленький позитив. Поки рішення не набрало законної сили, діє ухвала, яку ми отримали в жовтні. Так що подаємо апеляцію, а поки що відповідне рішення Вишгородської райради досі зупинене", - зазначив свободівець.

Як відомо, рішенням райради було проведено нормативну грошову оцінку 12 земельних ділянок на території Дніпровського-тетерівського лісового господарства.

Наприклад, ділянка площею у 1,5 га була оцінена в 40 тисяч гривень. Хоча на ринку таку вартість становить лише 1 сотка землі у Вишгородському районі.

Тепер, виходячи з нормативної оцінки землі, буде враховуватися ціна орендної плати в діапазоні від 3 до 12%. Таким чином, за ділянку пллощею у 1,5 га у лісовому господарстві вартість орендного платежу становитиме від 1200 до 4800 гривень на рік.

Сьогодні територіальне лісництво фактично контролюється Януковичем, де розташований його мисливський будинок про що нещодавно писала "Українська правда".

Крім рішення про оцінку нормативних ділянок у Сухолуччі, райрада встановила нормативну оцінку земельних ділянок  в Хотянівці. Зокрема, ділянок, які орендує син губернатора Київської області Олександр Присяжнюк та дружина колишнього першого заступника голови КОДА Ірина Москаленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування