Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У пенітенціарній службі приїзд депутатів до Тимошенко назвали "тиском"

Понеділок, 14 січня 2013, 12:38

Державна пенітенціарна служба називає політичним тиском приїзд народних депутатів від "Батьківщини" до Харкова, де лікується екс-прем'єр Юлія Тимошенко, і каже, що не змінюватиме умови утримання засудженої.

Про це повідомили у прес-службі ДПтС.  

"Державна пенітенціарна служба в питаннях щодо умов утримання засудженої Тимошенко чітко дотримується вимог та норм українського і  міжнародного законодавства", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у ДПтС наголосили, що відеоспостереження у приміщеннях тримання засудженої є законним та відповідає міжнародним стандартам утримання осіб, що відбувають покарання в установах позбавлення волі.

Там також відзначили, що за камерами відеоспостереження постійно слідкують співробітники пенітенціарної служби виключно жіночої статі, так само, як і охорону засудженої в палаті здійснюють виключно жінки.

"Варта є обов’язковою умовою тримання усіх засуджених до позбавлення волі осіб, і засуджена Тимошенко не є винятком. А тому, як і усі інші, засуджена зобов’язана виконувати вимоги галузевих наказів пенітенціарної служби та чинного законодавства", - заявили в ДПтС.

У пенітенціарній службі підкреслили, що "навіть через політичний тиск та погрози окремих народних депутатів" не порушуватимуть законів.

Як відомо, 14 січня народні депутати від "Батьківщини" приїхали до Харкова, щоб відвідати Центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці" №5, де проходить курс лікування екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування