МАУ не зможе забрати всі рейси "Аеросвіту" - глава Державіаслужби

Понеділок, 14 січня 2013, 17:51

Авіакомпанія "Аеросвіт" з 15 січня і до кінця зимової навігації 2013 року практично повністю скоротить виконання внутрішніх авіарейсів.

Про це повідомив глава Державної авіаційної служби Анатолій Колісник на брифінгу в Києві в понеділок.

"З внутрішніх рейсів будуть виконуватися Київ-Івано-Франківськ та Київ-Дніпропетровськ із завтрашнього дня і до кінця березня", - сказав він.

В той же час в прес-службі авіакомпанії відзначили, що інші внутрішні рейси авіакомпанія виконуватиме за код-шерінговими угодами з партнерами.

Колесник також повідомив, що в розкладі "Аеросвіту" залишаються далекомагістральні рейси до Бангкока, Нью-Йорка, Пекіна і Хошиміна (до Хошиміна - до 19 січня).

За його словами, до кінця зимової навігації кількість рейсів "Аеросвіту" у Нью-Йорк і Пекін становитиме три рейси на тиждень замість чотирьох, що виконувалися раніше.

Крім того до 19 січня авіакомпанія виконуватиме рейси до Гоа, щоб вивезти пасажирів.

"Практично скорочуються всі середньомагістральні рейси", - сказав також Колесник, не уточнивши деталей.

За словами Колесника, процес реєстрації заявок на виплату компенсацій почався 10-11 січня.

Станом на 13 січня, було 1120 бажаючих отримати компенсацію, а на сьогоднішній день - вже 1700.

"Повернення вартості квитка відбувається в тому ж пункті, де купувався квиток. А для повернення компенсації потрібно подавати заявку в авіакомпанію. Протягом семи днів пасажир повинен їх отримати", - сказав він.

Глава Державіаслужби зазначив, що авіакомпанія МАУ не має можливості забрати всі рейси компанії "Аеросвіт".

"Щодо можливості МАУ забрати всі рейси компанії "Аеросвіт" - то в неї немає такої можливості", - сказав Колісник.

За його словами, у МАУ немає далекомагістральних літаків, а кількість середньомагістральних не дозволяє виконувати всі рейси компанії "Аеросвіт".

При цьому чиновник зазначив, що авіакомпанія МАУ може покривати деяку частину авіаперевезень "Аеросвіту".

Він зазначив, що авіакомпанії МАУ, "ЮТейр Україна" та "Візз Ейр Україна" (всі - Київ) зацікавлені в роботі на напрямках, якими раніше оперувала компанія "Аеросвіт".

У той же час він відзначив, що найбільша в Європі low-cost авіакомпанія "Райен-Ейр", про плани виходу якої на український ринок раніше заявляв екс-міністр інфраструктури Борис Колесніков, не подавала до Державіаслужби жодного листа з наміром виконання польотів в Україну.

Колесник також відзначив, що скорочення оперування "Аеросвіту" в цілому позначиться на ринку авіаперевезень, але з літньою навігацією 90% напрямків будуть відновлені.

Інтерфакс-Україна, ЛIГАБізнесІнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News