Керівник української делегації в ПАРЄ визначиться в Страсбурзі

Вівторок, 15 січня 2013, 07:53

Керівник української парламентської делегації в ПАРЄ буде обраний у неділю в Страсбурзі напередодні відкриття зимової сесії.

Про це розповів регіонал і керівник делегації минулого скликання Іван Попеску, пише Комерсант.

Відповідно до прийнятих норм, депутати повинні обрати керівника в Києві на загальних зборах делегації, однак цього разу звичний порядок буде порушений.

"Ми вже в цейтноті. Провести засідання в Києві не встигаємо, тому зберемося в Страсбурзі в неділю ввечері напередодні відкриття сесії ПАРЄ й проведемо вибори", - розповів він.

"Голосувати будуть не 24 депутати, а тільки 12, але пропорція між фракціями збережеться",-  додав депутат.

"Буде затверджений також перший заступник і заступник глави делегації. Один з них буде від опозиції, другий - від більшості", - сказав Попеску.

Тоді ж планується розділити квоти провладних і опозиційних фракцій у комітетах ПАРЄ. 

Як відомо, у понеділок був затверджений новий склад парламентської делегації. В опозиції лише п'ять голосів.

Від "Батьківщини" до складу делегації потрапили Володимир Ар'єв, Леся Оробець, Сергій Соболєв.  Свободу представляє Олександр Шевченко, УДАР -  Павло Рябікін.

Фракцію Партії Регіонів у делегації представляють Владимир Вечерко, Сергій Ківалов, Сергій Клюєв, Юлія Льовочкина, Іван Попеску.

Від КПУ в делегації Петро Симоненко, у делегацію також увійшов позафракційний депутат Лев Миримський, що голосує в унісон із ПР.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування