Вирок Волзі залишили у силі – 5 років в’язниці

Вівторок, 15 січня 2013, 15:12

Апеляційний суд Києва залишив чинним вирок екс-голові Державної комісії з регулювання фінансових послуг Василю Волзі, засудженому до 5 років позбавлення волі.

Таке рішення суду на засіданні оголосила головуюча суддя Маргарита Васильєва, повідомляють "Українські новини".

"Вирок Шевченківського районного суду Києва щодо Волги залишити без зміни, а апеляцію без задоволення", - сказала суддя.

Суддя оголосила лише резолютивну частину рішення, повний текст рішення з мотивувальною частиною буде оголошено 22 січня о 15:00.

Вердикт може бути оскаржений у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Захист Волги планує подати касаційну скаргу на вирок підзахисному до 5 років позбавлення волі за замах на отримання 500 тисяч доларів хабара, повідомив адвокат Євген Солодко.

"Звичайно, ми й надалі будемо захищати інтереси нашого підзахисного. Ми, звичайно ж, будемо подавати касаційну скаргу", - заявив захисник.

Він вважає, що суду були надані всі докази для виправдання Волги, але, незважаючи на це, суд прийняв рішення не на його користь.

Водночас Солодко зазначив, що справа його підзахисного – це єдина справа проти високопоставлених посадових осіб, що розслідувалися в Україні за останні 4 роки, що не має політичного підтексту.

"Це справа про звичайний хабар, про звичайну зраду, як підлеглі підставили свого керівника – дали проти нього показання й він був ґрунтовно притягнутий до кримінальної відповідальності. Це свідчить ще про одне – що незалежного, безстороннього суду в Україні немає. Про це я заявляю з усією відповідальністю", - сказав адвокат.

У разі відхилення касаційної скарги захист Волги збирається звернутися до Європейського суду з прав людини.

Солодко прогнозує, що колонію для відбування покарання Волгою комісія Державної пенітенціарної служби визначить після 22 січня, тобто після оголошення Апеляційним судом Києва повного тексту рішення щодо апеляції на вирок його підзахисному.

Як відомо, Волга очолював Державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг із березня 2010 року.

19 липня 2011 року слідчий Генпрокуратури затримав його, було порушено справу за ст. 368 ч. 3 Кримінального кодексу (отримання хабара в особливо великих розмірах посадовцями, які обіймають відповідальні посади, за попередньою змовою групою осіб).

24 вересня 2012 року Шевченківський райсуд Києва засудив Волгу до 5 років позбавлення волі без конфіскації, визнавши винним у спробі отримати 500 тисяч доларів хабара.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування