У прокуратурі кажуть, що молодиків засудили не за "голову Януковича"

Вівторок, 15 січня 2013, 17:19

Чотирьох жителів міста Суми, студентів місцевих вишів, було засуджено за хуліганські дії, а не екстремістські.

Про це йдеться в повідомленні прокуратури Сумської області, щодо рішення суду у справі щодо трафаретів із зображенням президента Віктора Януковича з простреленою головою.

"14 січня поточного року Зарічним районним судом винесено вирок чотирьом жителям обласного центру, раніше не судимим, за ч. 2 і 4 ст. 296 КК за фактом хуліганства, вчиненого групою осіб із застосуванням предмету, заздалегідь заготовленого для нанесення пошкоджень", - йдеться в повідомленні.

"Підкреслюємо: покарано їх саме за хуліганські дії, а не за якісь екстремістські, як це подається в повідомленнях деяких ЗМІ", - додали в прокуратурі.

"У ході досудового слідства по цій кримінальній справі було встановлено, що з грудня 2010 по серпень 2011 років хлопці вчинили ряд хуліганських дій на території міста Суми, а саме: з використанням поліетиленових пакетів, наповнених фарбою, вони закидали з метою пошкодження житлові будинки, зупинки громадського транспорту, об’єкти комунальної власності, корпуси вищих навчальних закладів обласного центру", - уточнили у відомстві.

"Особливо постраждав фасад будівлі благочинного єврейського центру "Хесед Хаїм". Молодики двічі обирали собі цей об’єкт для розмальовування, чим нанесли збитки центру майже на 20 тисяч гривень", - додали в прокуратурі.

"Особливої зухвалості набув їх вчинок, коли двоє з молодиків цієї групи, розбивши вікно на першому поверсі гуртожитку Сумського держуніверситету, закинули димову гранату РГД-2Ч у кімнату, де проживають студентки з африканських країн, які вчасно відчули запах горіння, що власне врятувало їм життя, оскільки кімната згоріла вщент", - йдеться в повідомленні.

Внаслідок таких протиправних дій сума матеріальних збитків склала понад 70 тисяч гривень.

Як відомо, рішенням Зарічного райсуду міста Суми двох правопорушників засуджено до позбавлення волі на два роки, одного - до 1,8 року, а четвертого - до 1 року обмеження волі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News