У Європі поки не бачать "ніяких ознак" безвізового режиму

Вівторок, 15 січня 2013, 18:29

В Єврокомісії не пов'язують імплементацію Києвом плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом з майбутнім самітом Україна-ЄС.

Про це у вівторок повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на відповідь Єврокомісії на письмовий запит.

"Комісія чекає, що українська сторона передасть доповідь про виконання першої фази. Після того, як ця доповідь буде оцінена, а також коли буде прийнято відсутнє законодавче забезпечення, (Єврокомісія) прийме відповідну доповідь", - сказано в повідомленні.

"Таким чином, в даний час немає дати, коли ЄК прийме доповідь щодо імплементації першої фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму і щодо просування другої фази. Це буде залежати, насамперед, від прогресу, який буде проведений Україною, і жодним чином не пов'язаний з самітом, запланованим на 25 лютого", - повідомили комісії.

У ЄК підкреслили, що Україна "досягла хорошого прогресу" у імплементації критеріїв першої фази.

"Візовий діалог - це процес, який здійснюється крок за кроком і базується на наповненні та прогресі імплементації критеріїв відповідного Плану дій", - підкреслюють в комісії.

При цьому в Єврокомісії уточнили, що ще потрібно заповнити "досить важливі прогалини для того, щоб завершити першу фазу Плану дій", зокрема, щодо політичних та законодавчих рамок у сфері боротьби з корупцією, дискримінацією, забезпеченні прав меншин та захисту персональних даних.

"Немає ніяких ознак того, коли саме Україна виконає всі критерії Плану дій і, отже, для законодавчого процесу, який приведе до безвізових поїздок (ЄК повинна запропонувати Європейському Парламенту та Раді ЄС скасувати візи для короткострокового перебування українських громадян)", - зазначили в Єврокомісії.

У цьому зв'язку в Брюсселі підкреслюють, що не можуть сказати, коли саме буде встановлено безвізовий режим з Україною.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування