Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Дніпропетровський терорист" каже, що посібників у нього не було

Вівторок, 15 січня 2013, 19:05

Обвинувачений в тероризмі дніпропетровський політолог Віктор Сукачов заявив про непричетність до скоєння вибухів своїх знайомих Дмитра Реви і Льва Просвірніна.

Про це він сказав у вівторок в Індустріальному суді Дніпропетровська, де триває розгляд справи про скоєння вибухів в містах України упродовж 2011-2012 років.

Водночас у вівторок він відмовився відповісти на низку уточнюючих запитань судді й обвинувачення, мотивувавши це тим, що дасть пояснення пізніше, у ході судового слідства. На запитання адвокатів обвинувачений відповідав.

Крім того, Сукачов звернув увагу суду на те, що дані обвинувального висновку суперечать протоколам допиту, які зачитуються в суді, зокрема, щодо визнання ним своєї провини.

"В обвинувальному висновку зазначалося, що я не визнаю свою провину, тут же – що я давав зізнавальні свідчення. Одне суперечить іншому", - цитує Сукачова "Радіо "Свобода".

В свою чергу адвокат Віктора Сукачова Олександр Шишкін повідомив, що його підзахисний частково визнає свою провину.

Водночас адвокат заявив про грубе порушення прав сторони захисту в суді: на сьогоднішньому засіданні захисникам не дали заявити клопотання.

"Ми хотіли заявити клопотання про зміну порядку дослідження доказів – аби розпочали опитування з інших осіб. Але суд нам цього не дав зробити. Я вважаю, відбувається грубе порушення прав мого підзахисного", - сказав Шишкін.

Як відомо, 27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина.

У червні Генпрокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів.

Серед підсудних - дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще семи терактів у містах України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування