Україна разом з Руандою, Єменом та Бахрейном "з'їхала" у демократії

Середа, 16 січня 2013, 08:11

Україна опинилася серед країн, де у  з 2008 по 2012 рік відбулося найбільше зниження демократичних показників.

Про це йдеться у щорічному звіті Міжнародної неурядової організації Freedom House, яка оцінила ситуацію з правами людини та демократією у світі у 2012 році.

Україна, Росія, Нікарагуа, Нігер, Пакистан, Парагвай, Македонія, Мексика, Киргизстан, Марокко ввійшли до групи "частково вільних" країн, пише Тиждень.

"В Україні було відмічено зниження позицій у зв’язку з погіршенням якості проведення парламентських виборів, збільшенням тиску уряду на опозицію та новий закон на користь російськомовної частини населення та одночасно ігнорування менш чисельних меншин", - йдеться у звіті.

Разом з Малі, Мадагаскаром, Гамбією та Гвінеєю-Біссау, Бахрейн, Україну, Ефіопію, Еритрею, Руанду, Ємен, Бурунді, Еквадор, Гондурас, Шрі-Ланку віднесли до групи країн, у яких у період з 2008 по 2012 рік відбулося найбільше зниження демократичних показників.

До групи найбільш "вільних" країн, за версією Freedom House, ввійшли Андорра, Австрія, Австралія, Барбадос, Бельгія, Канада, Кабо-Верде, Чилі, Кіпр, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Ісландія, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Швеція, Швейцарія та ін..

У свою чергу найбільш "невільними" було визнано Північну Корею, Узбекистан, Туркменістан, Судан, Екваторіальну Гвінею, Еритрею, Західну Сахару та Сирію.

При цьому найбільше покращення ситуації з демократією цього року спостерігалось в Лівії, Бірмі, Тунісі, Єгипті, Зімбабве, Молдові, Чорногорії та Грузії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...