Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники кажуть, що розмову Тимошенко з чоловіком "злили" не вони

Середа, 16 січня 2013, 13:31

Державна пенітенціарна служба заявляє, що її працівники не причетні до появи аудіозапису телефонної розмови Юлії Тимошенко з її чоловіком Олександром.

Про це повідомляє ДПтС у середу, коментуючи заяву Юлії Тимошенко від 11 січня про те, що частина розміщеного в інтернеті аудіозапису її розмови з чоловіком сфальсифікована.

Пенітенціарна служба заявляє, що в результаті службової перевірки встановлено:

"Співробітники пенітенціарної служби, зокрема, і ті, які перебувають у складі варти ЦКЛ "Укрзалізниці" Харкова, будь-яких пристроїв для здійснення аудіозапису на територію, що охороняється, не заносили, не приймали і не передавали, записи жодних розмов не здійснювали".

"Мобільний телефон, з якого здійснювався дзвінок, гарнітура, що використовувалася, разом із копією аудіозапису, який був розміщений в інтернет-мережі, було надіслано до НДІСЕ ім.М.С.Бокаріуса", - продовжує служба виконання покарань.

За даними ДПтС, у висновку дослідження Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз імені Бокаріуса йдеться про те, що "на фонограмах відсутні будь-які ознаки відкритого середовища, а також не встановлено ознак, характерних для електронного монтажу запису".

Пенітенціарна служба також зазначає, що розмова Юлії Тимошенко з чоловіком "здійснювалася через комутатор, номер якого надала сама засуджена".

11 січня адвокат Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк передав її заяву про те, що частина розміщеного в інтернеті аудіозапису її розмови з чоловіком по мобільному була неправдивою.

За його словами, 7 січня засуджена екс-прем’єр справді говорила з Олександром Тимошенком, але "зміст розмови (викладеної в мережі) спотворено і змонтовано".

Плахотнюк уточнив, що була змонтована фраза про те, що суддя Європейського суду з прав людини від України Ганна Юдківська не хоче підписувати рішення суду, і що їй це колись "відхаркнеться".

За його словами, у відповідному місці запис неякісний і лексика – нехарактерна для екс-прем’єра, і експертиза доведе, що голос у цьому місці не належить Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування