Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича не можуть визначитися із главою Верховного суду

Четвер, 17 січня 2013, 07:58

Затримка з обранням глави Верховного суду пов'язана з відсутністю кандидата, якому б довіряв президент Віктор Янукович і який мав би шанси виграти вибори.

Про це пише газета Комерсант-Україна з посиланням на джерела в суддівських колах і на представників опозиції.

"У Партії регіонів і адміністрації президента не можуть визначитися з кандидатурою нового голови суду — у них виникли сумніви, наскільки керованим буде колишній кандидат на цю посаду Леонід Фесенко",— заявив колишній перший заступник глави парламентського комітету з питань правосуддя Юрій Кармазін. 

Джерела видання в суддівських колах стверджують, що за останні три місяці кількість претендентів на посаду глави ВСУ зросла.

"Спочатку Віктор Янукович начебто б схвалив Фесенка, але його кандидатура не влаштовувала радника президента Андрія Портнова",- сказав співрозмовник.

Тепер, за його словами, в адміністрації глави держави шукають інших кандидатів — серед них суддя ВСУ, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Ігор Самсін і перший заступник глави ВСУ Ярослав Романюк. 

У Партії регіонів заперечують, що в питанні відставки глави ВСУ Верховна рада керується політичними мотивами.

"Не варто шукати підводні камені й політизувати це питання, з вересня не було жодного засідання Ради, де б розглядалися питання звільнення суддів. Відставка Петра Пилипчука буде прийнята після відповідного рішення погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій",- заявив заступник глави парламентського комітету з питань верховенства права й правосуддя Дмитро Шпенов.

Як відомо, діючий голова Верховного суду Петро Пилипчук подав у відставку в середині вересня 2012 року у зв'язку з досягненням граничного віку перебування на посаді судді - 65 років.

25 вересня Вища рада юстиції рекомендував Верховній раді звільнити пана Пилипчука з посади судді, але це питання так і не потрапило до порядку денного Ради. 

Відставка Пилипчука парламентом дає старт обранню нового голови Верховного суду. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування