Прасолов вирішив залишити Україну без "літнього" часу

Четвер, 17 січня 2013, 09:39

Мінекономрозвитку підготувало законопроект, яким пропонує відмовитися від літнього часу й перейти на час другого часового пояса.

Про це говориться в пояснювальній записці до законопроекту про порядок обчислення часу на території України, текст якого наводять "Коментарі".

"На сьогодні діє наступний порядок обчислення часу на території України: час другого часового пояса (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня на 1 годину назад", - нагадали в пояснювальній записці.

"Проектом закону на території України вводиться час другого часового пояса (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки", - говориться в документі.

Мінекономрозвитку відзначає, що встановлення такого порядку обчислення часу направлено  на "забезпечення поліпшення стану здоров'я громадян, підвищення працездатності населення, зменшення кількості аварій".

Також у документі відзначається, що даний законопроект був зареєстрований Верховною Радою 27 лютого 2012 року і є відкликаним, але не втратив актуальності.

"Змінена дата набрання сили з "1 листопада 2012 року" на "1 березня 2013 року", щоб не переходити навесні 2013 року на "літній" час (остання неділя березня), про що було вирішено на нараді в Кабінеті міністрів 30 січня 2012 року", - відзначають автори законопроекту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...