У берлінській клініці, яка лікувала Тимошенко, провели обшуки

Четвер, 17 січня 2013, 12:28

Співробітники берлінської поліції та прокуратури у середу провели обшуки на території амбулаторних центрів клініки Charitе, а також у помешканнях деяких співробітників медзакладу.

Про це у четвер заявив речник прокуратури Берліна Мартін Штельтнер, пише УКРІНФОРМ.

"Напередодні були проведені обшуки на території усіх п'яти центрів амбулаторного лікування клініки Charitе, а також у приватних помешканнях деяких співробітників", - сказав він.

Загалом, за його словами, прокуратура мала 32 ордери на обшук.

Як повідомив Штельтнер, щонайменше десятьох співробітників амбулаторних центрів Charitе підозрюють у розрахунковому шахрайстві.

Зокрема, уточнив він, впродовж кількох років центри виставляли лікарняним касам рахунки за амбулаторне лікування пацієнтів від медпрацівників, які не мали на це права.

Наприклад, приймати пацієнтів і отримувати за це гроші від кас у таких центрах мали право лише медики, які володіють правом на лікарську практику, але часто їх підміняли лікарі-асистенти, що працюють у стаціонарних відділеннях клініки.

За останні місяці німецька прокуратура вже не раз цікавилася роботою Charitе.

Зокрема, у жовтні минулого року, коли на території клініки 8 немовлят були заражені бактеріальною інфекцією, та в листопаді у зв'язку зі згвалтуванням медбратом 16-річної пацієнтки.

Як відомо, лікарі цієї клініки лікують екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування