Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ПР божаться, що на квоту опозиції в комітетах ПАРЄ не зазіхають

Четвер, 17 січня 2013, 14:50

Делегація Верховної Ради в ПАРЄ проведе засідання в Страсбурзі напередодні сесії ПАРЄ, а не в Києві, як того хоче опозиція.

Про це заявив народний депутат Іван Попеску в четвер, повідомляє прес-служба ПР.

"На засіданні буде обрано керівництво делегації та у відповідності з квотним принципом відбудеться поділ представництва в комітетах ПАРЄ", - сказав він.

За його словах, Україна має певну кількість місць в ПАРЄ. Мова йде про 12 основних місцях, які займуть члени нашої делегації, які мають право голосу, і у них є 12 заступників.

"Заступники беруть участь у роботі органів ПАРЄ лише тоді, коли відсутні основні члени делегації. Тобто основного члена делегації може замінити тільки заступник, який представляє ту ж фракцію", - сказав "регіонал".

Він нагадав, що кожна фракція має відповідну квоту: ПР - 5, "Батьківщина" - 3 і "Удар", "Свобода", комуністи і позафракційні - по 1.

"І якщо основний член делегації не може їхати - замість нього їде заступник. Отже, пропорція зберігається, і кожна фракція буде почута", - зазначив політик.

"Є 6 комітетів в Парламентській асамблеї Ради Європи, які розподіляються делегаціями. І є норма: в кожному комітеті повинні бути як представники опозиції, так і представники більшості. Таким чином, члени опозиції будуть у кожному з комітетів", - підкреслив Попеску.

"У кожному комітеті опозиція буде представлена. І в будь-якому випадку квотний принцип буде застосований", - повідомив він.

Як відомо, в четвер опозиційні депутати подали заяву на ім'я Володимира Рибака з вимогою негайного зборів делегації ПАРЄ в Києві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування