Російський опозиціонер, якому не дали притулок, наклав на себе руки

П'ятниця, 18 січня 2013, 12:22

В Нідерландах у центрі для біженців наклав на себе руки опозиційний активіст із Росії Олександр Долматов, якому відмовили в наданні притулку. 

Про це повідомляє радіо Свобода
 
Речниця посольства Росії в Нідерландах підтвердила це, але не надала ніяких подробиць. Поліція Нідерландів наразі не коментувала цю справу.
 
За словами колег активіста з незареєстрованої партії "Інша Росія", до якої він належав, останніми днями він був у пригніченому стані після відмови в очікуванні на судове засідання за його апеляційною скаргою на цю відмову.
 
Олександр Долматов, провідний конструктор одного з російських оборонних підприємств, виїхав із Росії в червні минулого року після обшуку в його помешканні під Москвою, побоюючись арешту.

Обшук провели після того, як у травні Долматова затримували під час масової опозиційної демонстрації на Болотній площі в Москві 6 травня того року, яка закінчилася сутичками з поліцією.

Як відомо, в Україні троє російських опозиціонерів попросили про політичний притулок і чекають на рішення.

Так про притулок просили Дженні Курпен, яка 6 травня потрапила в автозак тому, що вела відеозйомку затримань. Також її чоловік – активіст "Другой России" Олексій Дев'яткін. І соратник Іллі Яшина Михайло Маглов.

Також в Україні збирався просити про політпритулок Леонід Развозжаєв. Однак він був викрадений біля будівлі Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Києві.

Наступного дня він опинився у Москві у Басманному суді, після чого його відправили у СІЗО

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...