Заступник Могильова хоче навчити "юних журналістів" виконувати закон

П'ятниця, 18 січня 2013, 13:37

Перший віце-прем'єр Криму Павло Бурлаков заявляє, що не збирається притягувати журналістів видання "Аргументи тижня - Крим" до кримінальної відповідальності, але вимагає від них вибачень за розголошення персональних даних.

Про це Бурлаков заявив "Українській правді", коментуючи кримінальне провадження, розпочате проти газети за його зверненням.

"Я нічого не вимагаю. Я написав відповідну заяву в правоохоронні органи про те, що журналісти навмисно порушили закон. У мене немає бажання притягти до кримінальної відповідальності, у мене є бажання, щоб юні журналісти знали, що в Україні є закони і їх потрібно дотримуватися", - сказав він.

Бурлаков стверджує, що журналісти розголосили його персональні дані (адресу гуртожитку, в якому він був прописаний в 2010 році) у відео сюжеті, опублікованому на сайті.

За його словами, перед публікацією матеріалу його юрист попереджав журналістів про наслідки розголошення персональних даних.

"Два юних журналіста, на мій погляд, зробили те, що вони зробили, з умислом. Мій юрист дзвонив до редакції і говорив, що згідно з чинним законодавством публікація даної інформації є розголошенням персональних даних. Є відповідні статті закону і Конституції. Ми роз'яснювали їм все це на 5 аркушах ще до моменту публікації. Я попередив, що в разі публікації буду звертатися в правоохоронні органи, які будуть далі розбиратися, за законом це чи не за законом, правильно чи неправильно", - сказав Бурлаков.

"Це мої громадянські права, які дані мені законами і Конституцією. Я вважаю, що кожен має право їх відстоювати", - додав він.

Бурлаков також зазначив, що готовий вибачитися перед журналістами в разі, якщо правоохоронні органи визнають, що він неправий. Однак перший віце-прем'єр Криму також буде вимагати вибачень у випадку, якщо все таки виявиться, що порушили закон журналісти.

"Якщо вони не знають закон і не дотримуються журналістської етики, то вони повинні цього навчитися. Бо на них лежить серйозна відповідальність перед суспільством", - сказав він.

На запитання, чи законно його прописали в гуртожитку, про який йде мова в статті і відеосюжеті, Бурлаков відповів:

"Я як державний службовець маю право на гуртожиток. У мене немає житла в Криму, тому я приїхав і відразу зареєструвався для того, щоб мати всі права, як громадянин України та житель Криму і, звичайно, голосувати".

На питання, чи проживав він у цьому гуртожитку, перший віце-прем'єр відповів:

"Я речі туди заносив... Я нічого не порушував, кімната була вільна, жодних проблем нікому я не додавав. За мене ніхто не платить - ні держава, ніхто. Це була звичайна юридична історія, формальність для того, щоб я міг користуватися своїми громадянськими правами".

Як відомо, за заявою Бурлакова проти видання "Аргументи тижня - Крим" розпочато кримінальне провадження.

17 січня, головному редактору видання Заїру Акадірову і журналістці Ганні Андрієвській були вручені повістки на допит у міліції з приводу справи, порушеної за ст.182 ККУ.

Як стало відомо редакції, перший віце-прем'єр Бурлаков подав у листопаді минулого року скаргу в прокуратуру за фактом розголошення його особистих даних.

Підставою для скарги чиновника стала опублікована виданням 1 листопада минулого року стаття "Гуртожиток як притулок для кримських VIPів. Історія Павла Бурлакова", в якій йшлося про прописку чиновника.

В ній нібито вказувалася повна адреса прописки чиновника. Однак станом на 18 січня дана інформація на сайті та у відеосюжеті відсутня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...