Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Крим хоче права законодавчої ініціативи в парламенті України

Неділя, 20 січня 2013, 11:08

Верховна Рада АРК повинна розробити пропозиції щодо внесення змін до Конституції України щодо наділення Верховної Ради автономії правом законодавчої ініціативи в парламенті країни.

Про це заявив глава кримського парламенту Володимир Константинов у привітанні кримчан із 22-ою річницею створення АРК, повідомляє Тиждень.ua з посиланням на прес-центр Верховної Ради Криму.

"Виходячи з досвіду кримського регіоналізму, я також запропонував наше колективне бачення змін десятого розділу Конституції України, який стосується автономії, і одинадцятого розділу, який порушує питання місцевого самоврядування. Сьогодні потрібно захистити місцеве самоврядування від тиску бюрократії, олігархії, покласти край комерціалізації охорони здоров'я та освіти", – сказав він.

Спікер Верховної Ради АРК зазначив, що, зважаючи на статус Автономної Республіки Крим, члени Конституційної Асамблеї запропонували кримському парламенту підготувати конкретні пропозиції щодо модернізації Конституції України в частині, що стосується повноважень АРК.

"Ми повинні виробити пропозиції щодо внесення змін до Конституції України, які стосуються, насамперед, наділення Верховної Ради автономії правом законодавчої ініціативи в парламенті країни; надання права власності на майно, що належить Криму; врегулювання правових засад делегування автономії окремих державних повноважень, що дасть змогу скоротити видатки й спростити бюрократичні процедури, усунути дублювання діяльності відомств і загалом підвищити ефективність державного управління", – заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування