Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іще один суд перегляне виплати Росії за боргами ЄЕСУ

Неділя, 20 січня 2013, 16:19

Вищий госпсуд у понеділок розгляне касаційну скаргу Кабміну на ухвалу Апеляційного господарського суду Києва, який залишив у силі рішення про виплату урядом боргів корпорації ЄЕСУ перед Міноборони РФ.

Як стало відомо УНІАН з поінформованих джерел, судове засідання має розпочатися о 10.00.

Як повідомлялося, Міноборони РФ звернулося до Господарського суду Києва з приводу виплати урядом України 3,1 мільярда гривень за боргами корпорації ЄЕСУ. Російська сторона вимагала залучити як відповідача, крім Кабміну, Держказначейство.

Цей борг, як стверджують у Міноборони РФ, утворився наприкінці 1990-х років, коли ЄЕСУ на чолі з Юлією Тимошенко не виконала гарантовану урядом Павла Лазаренка угоду 1997 року про поставки корпорацією ЄЕСУ продукції для російського оборонного відомства.

У свою чергу, представник ЄЕСУ в суді заявив, що листи Лазаренка юридично не є державною гарантією, а ЄЕСУ не змогла виконати поставки в повному обсязі через тиск з боку державних органів України.

19 вересня 2012 року Госпсуд Києва частково задовольнив позов Міноборони РФ, зобов`язавши Україну виплатити російській стороні 3,113 млрд грн. Проте 25 вересня представник Кабміну оскаржив дане судове рішення. Також апеляції на це рішення подали Держказначейство і ЄЕСУ. Скарги були об`єднані в одне провадження.

3 грудня Апеляційний господарський суд Києва залишив у силі рішення про виплату боргів.

17 грудня Україна подала касаційну скаргу до Вищого господарського суду на рішення Апеляційного господарського суду Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування