Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін, як і раніше, винен Росії за ЄЕСУ - Вищий госпсуд не допоміг

Понеділок, 21 січня 2013, 10:49

Вищий госпсуд підтвердив законність рішень судів першої й апеляційної інстанції, які зобов'язують Кабінет міністрів виплатити Міноборони Росії 3,113 млрд гривень боргів ЄЕСУ.

Рішення суду на засіданні оголосила головуюча суддя Галина Прокопанич, повідомляють "Українські новини".

Суд залишив касацію без задоволення, а судові рішення судів першої та апеляційної інстанції без змін.

Як відомо, 19 вересня 2012 року Госпсуд Києва частково задовольнив позов Міноборони РФ, зобов'язавши Україну виплатити російській стороні 3,113 млрд грн. 

3 грудня Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Києва, який обов'язав український уряд виплатити Міноборони Росії 3,113 млрд гривень боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" за поставлений російською стороною газ.

Після цього Кабмін подав у Вищий господарський суд касаційну скаргу на рішення, що зобов'язують його виплатити Міністерству оборони РФ борги корпорації ЄЕСУ, якою керувала Юлій Тимошенко.

У 1995 році російський "Газпром" і ЄЕСУ уклали угоду на поставку російського природного газу в 1996 році для українських споживачів в обмін на постачання ЄЕСУ матеріально-технічних ресурсів підприємствам і організаціям "Газпрому".

У 1996 році між ЄЕСУ й Міноборони Росії була укладена генеральна угода, за якою ЄЕСУ мала оплачувати матеріально-технічні ресурси, які поставляються міністерству, замість плати за них із державного бюджету Росії.

Однак ЄЕСУ недооплатила поставку обумовленої кількості матеріально-технічних ресурсів.

Міноборони РФ зажадало борг із уряду України, який нібито виступав гарантом угоди при прем'єрі Павлі Лазаренку, що українська сторона заперечує.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування