Янукович серед тижня зібрався у Давос

Понеділок, 21 січня 2013, 17:24

Президент Віктор Янукович 23-24 січня 2013 року з робочим візитом відвідає Всесвітній економічний форум у Давосі.

Про це повідомив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін.

У ході роботи цьогорічного засідання ВЕФ, темою якого є "Гнучкий динамізм", передбачається сформувати глобальні, регіональні та галузеві програми, спрямовані на стимулювання перетворень на відповідних рівнях, здатних протистояти новим викликам сьогодення.

Як зазначив глава адміністрації президента, цього року пріоритетними питаннями для Януковича у рамках засідання ВЕФ є розвиток інфраструктури та енергетична проблематика - ключові фактори зростання національної економіки.

Планується, що президент візьме участь у сесіях неформальних засідань світових економічних лідерів "Закладення підвалин для відродження Європи" та "Енергетична інфраструктура у перехідному періоді".

Під час згаданих заходів обговорюватимуться інноваційні ідеї щодо відродження зростання у Європі; розглядатиметься широкий спектр питань сучасної світової енергетичної архітектури, зокрема, напрями гарантування енергетичної безпеки Європи, геополітичні аспекти енергетичної політики, а також розвиток альтернативної енергетики.

Янукович представить у своїх виступах бачення України щодо її можливого внеску у відновлення економічної стабільності на Європейському континенті та в розвиток нових моделей взаємодії в енергетиці.

Також президент виступить як співдоповідач на пленарній сесії ВЕФ "Прискорення розвитку інфраструктури", акцентуючи на ролі, досвіді та можливостях України в забезпеченні транзитних потоків у Євразії за напрямками "Північ-Південь" та "Схід-Захід".

Передбачена окрема зустріч Януковича з Виконавчим главою Всесвітнього економічного форуму К.Швабом, під час якої буде обговорено питання подальшої співпраці України з ВЕФ, у тому числі в рамках започаткованої Ради з формування глобального порядку денного по Україні.

Крім вищезгаданих заходів, за словами глави адміністрації, програма перебування президента в Давосі включатиме двосторонні зустрічі з главою Європейського парламенту Мартіном Шульцом, главами іноземних делегацій, зокрема прем’єром Грузії Бідзіною Іванішвілі, керівниками транснаціональних корпорацій, включаючи головного виконавчого директора компанії "Роял Датч Шелл" П.Возера.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...