"Батьківщина" закликає Європу допомогти Тимошенко і рятувати демократію

Понеділок, 21 січня 2013, 17:33

Об’єднана опозиція "Батьківщина" просить ПАРЄ і Європарламент зробити все можливе для захисту демократії в Україні і задоволення "всіх законних вимог" Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у зверненні до Парламентської асамблеї Ради Європи та Європейського парламенту, поширеному "Батьківщиною".

"Ми звертаємося до Вас із проханням відреагувати усіма доступними методами на погіршення ситуації в Україні щодо дотримання прав опозиції та посилення політичних репресій. Особливої уваги та негайної реакції правозахисних організацій, усієї європейської спільноти потребує ситуація навколо грубого порушення прав Юлії Тимошенко, як людини та жінки", - йдеться у ній.

"Вважаємо, що Парламентська асамблея Ради Європи, Європейський парламент повинні зробити все можливе для захисту демократії в Україні, конституційних прав і свобод громадян, зокрема Юлії Тимошенко, та вимагати від української влади наступного:

- негайно задовольнити всі законні вимоги лідера опозиції, припинити нелюдське поводження, фізичні, моральні знущання та тортури над Юлією Тимошенко;

- припинити політичні репресії та приступити до процесу звільнення політичних в’язнів, зокрема Юлії Тимошенко та Юрія Луценка;

- дати належну правову оцінку брутальним та цинічним порушенням вимог законодавства щодо народних депутатів-жінок Тетяни Слюз, Людмили Денісової, Олександри Кужель;

- зупинити переслідування народних депутатів Григорія Немирі, Сергія Власенка, Андрія Шкіля та багатьох інших", - заявляє "Батьківщина".

В об’єднаній опозиції також переконані, що "критичний стан здоров’я Юлії Тимошенко свідчить про негайну необхідність організації її лікування за кордоном, адже сьогодні йде мова про життя або смерть лідера опозиції".

"На жаль, президент України Віктор Янукович не сприймає дипломатичної мови та не реагує на вимоги резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи №1862, яка ухвалена у січні 2012 року, та резолюції Європейського парламенту, яка прийнята 13 грудня 2012 року", - обурюється "Батьківщина".

"Тому ситуація потребує негайних рішучих дій європейських інституцій та політичних лідерів", - наголошує партія Юлії Тимошенко.

У "Батьківщині" стверджують, що влада створила "нестерпні фізичні та психологічні умови перебування Юлії Тимошенко в лікарні" і "перейшла до фізичного її знищення".

"Ми покладаємо персональну відповідальність за стан здоров’я Юлії Тимошенко особисто на В.Януковича, В.Пшонку та Р.Кузьміна", - йдеться в заяві.

Опозиціонери називають доказами посилення політичних репресій переслідування Андрія Шкіля, фабрикування справ проти Григорія Немирі та захисника Тимошенко Сергія Власенка, публікування переписки останнього з Євгенією Тимошенко та заборону Власенку виїзду закордон.

До цього ряду вони відносять і засудження чотирьох активістів – Михайла Писарцова, Дмитра Данілова, Ігоря Ганенка, Володимира Никоненка – за малювання графіті зі зображенням президента Віктора Януковича, які влада назвала непристойними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування