Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Немирі відібрали на годину паспорт, він йде на допит

Вівторок, 22 січня 2013, 15:40

Депутат фракції "Батьківщина" Григорій Немиря у вівторок знову піде на допит у слідче управління Генеральної прокуратури.

"Сьогодні в черговий раз я маю прибути на допит до Генеральної прокуратури", - сказав Немиря на прес-конференції у вівторок у Києві.

За його словами, на ім'я керівництва Верховної Ради надійшов лист за підписом керівника Головуправління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України, який супроводжувався відповідним порядком про виклик на допит.

Депутат повідомив, що такий лист на ім'я керівництва парламенту надходить вже не вперше.

Відповідаючи на уточнююче запитання, з якого приводу його викликають на допит, Немиря процитував текст відповідного листа:

"У провадженні Головуправління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури України перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 21 листопада 2012 року, за фактом скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 358, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 213, ч . 3 ст. 159 Кримінального кодексу України".

Немиря також повідомив, що 28-29 січня планує відвідати Брюссель для проведення зустрічі із представниками Європейської комісії і Європейського парламенту, як голова Комітету з питань європейської інтеграції Верховної Ради.

У той же час у своєму виступі раніше, розповідаючи про те, що у відношенні його ведеться кримінальне розслідування й він ходить на допити в Генеральну прокуратуру, Немиря згадав, що в рамках розслідування цієї справи в нього "був незаконно відібраний паспорт".

Пзніше прес-секретар Немирі уточнила Українській правді, що через годину паспорт йому повернули.

Згодом у прес-службі "Батьківщини" заявили, що ГПУ штучно створює приводи для заборони виїзду Немирі за кордон.

Зокрема, 22 січня після чергового допиту в рамках кримінальної справи проти Немирі, слідчий повідомив нардепу, що за неявку на попередній допит 15 січня суд накладе на нього штраф.

"Перший абсурд ситуації полягає в тому, що сьогоднішній допит був перенесений якраз з 15 січня за згодою сторін, тобто ніякої "неявки" не було. А другий абсурд – в тому, що коли раніше суд виносив рішення в аналогічній ситуації, то не вказав, куди саме треба сплатити штраф", - йдеться в повідомленні.

"Можемо спрогнозувати, що такі дії Генпрокуратури є навмисними. І поки Григорій Немиря не може сплатити незаконно призначений штраф (оскільки не вказано, на який рахунок його треба платити), ГПУ на підставі такого "невиконання" судового рішення заборонить виїзд депутату за кордон", - переконані в "Батьківщині".

У прес-службі також висловили переконання, що мотив такої поведінки прокуратури очевидний: не допустити зустрічей Немирі із впливовими західними дипломатами, керівниками країн та структур ЄС.

Інтерфакс, Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування