Польща через контрабанду стягує додаткові сили на кордон з Україною

Вівторок, 22 січня 2013, 14:07

Влада Польщі має намір посилити охорону свого східного кордону, найбільша ділянка якого доводиться на Україну, через зростання обсягів контрабанди та кількості нелегальних мігрантів.

Про це пише польська газета Rzeczpospolita, повідомляє УНІАН.

У польському виданні відзначаючи, що до кінця цього року на східний кордон буде переведено на роботу 1,7 тисяч співробітників прикордонної служби, які зараз працюють на півдні Польщі.

"За даними Міністерства внутрішніх справ, кордони з Чехією та Словаччиною вважаються безпечними, нелегальна міграція або контрабанда масово спостерігаються на сході", - пише видання.

Газета назвала найбільшою проблемою польських прикордонників контрабанду сигарет, які все частіше переправляють до Польщі через так званий "зелений кордон" зокрема, через прикордонну річку Буг.

За даними видання, минулого року польські прикордонники конфіскували партії контрабандних сигарет на загальну суму близько 10 мільйонів доларів, що на 20% більше, ніж за попередній рік, а алкогольних напоїв на загальну суму близько 250 тисяч доларів.

"Ми відкриваємо на сході нові пункти пропуску, запровадили малий прикордонний рух із Калініградом, тому частину співробітників ми повинні перевести з півдня на схід", - заявив глава польського МВС Яцек Цихоцький, якому підпорядкована прикордонна служба.

"Найголовнішим завданням на сьогоднішній день є ефективна охорона нашого зовнішнього кордону", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News