Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат каже, що в Лазаренка на крайній випадок є панамський паспорт

Середа, 23 січня 2013, 10:37

Адвокат Павла Лазаренка вважає, що якщо його підзахисному відмовлять у наданні притулку в США, він може розраховувати на панамський паспорт.

Про це захисник екс-прем'єра України Віктор Чевгуз заявив "Комсомольській правді в Україні".

"У Павла Лазаренка завжди залишається ще один паспорт, адже він – громадянин Панами. Щоправда, я не зовсім розумію юридичну природу того паспорта. Він займався там бізнесом і за панамськими законами мав право на громадянство", - сказав він. 

Адвокат зазначив, що справа Лазаренка буде слухатися в імміграційному суді Сан-Франциско у травні. Зараз її вивчає суддя Лаура Рамірез.

"У судді Рамірез низький відсоток відмов у наданні притулку, до 40%. Це дуже хороший показник", - вважає адвокат Лазаренка.

якщо все ж таки буде ухвалено рішення відмовити – документи-бо давно прострочені, то його або відправлять у Грецію, звідки він прилетів у Штати, або дадуть 24 години на те, щоб він покинув територію США в будь-якому напрямку", - сказав Чевгуз.

При цьому закордонний паспорт Лазаренка прострочений уже як мінімум 5 років, а в національному паспорті громадянина України, за деяким даними, не переклеєна фотографія в 45 років.

23 січня цього року Павлові Лазаренку виконується 60 років.

Свій ювілей він зустрічає в камері імміграційного ізолятора в каліфорнійськім містечку Аделанто, куди він потрапив після ув’язнення через відсутність американської візи.

За правилами ізолятора, Лазаренкові можуть передати лише символічні подарунки – наприклад, малюнки молодших дітей. Їх принесе його дружина Оксана Цикова. Можливо, діти прийдуть із нею – правила дозволяють їм побачення.

Дружина екс-прем'єра також передасть йому привіт із України: соратники по партії "Громада" відправили в Каліфорнію вітальні листівки з краєвидами України.

За словами Чевгуза, Цикова відвідує Лазаренка "майже щодня, як і адвокати".

Адвокат також пояснив, що виведення в окреме кримінальне провадження документів про причетність Лазаренка до вбивства депутата Євгена Щербаня – "це спеціальний порядок, його застосовують, якщо людина довго хворіє чи перебуває в розшуку, як у нашім випадку".

"Справа просто призупинена й ніякого руху по ній не буде, в усякому разі доти, доки Лазаренко не потрапить назад в Україну. А це практично виключено, адже він просить тимчасового політичного притулку (поки не буде безпечно повернутися на батьківщину), а за міжнародним правом його не можуть екстрадіювати до країни, яка вимагає притягнути його до відповідальності", - заявив Чевгуз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування