Посол дав зрозуміти, що Януковичу не уникнути питань про Тимошенко

Середа, 23 січня 2013, 10:55

Питання вибіркового правосуддя будуть порушуватися в ході саміту Україна- ЄС, що запланований на 25 лютого поточного року в Брюсселі.

Про це заявив глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінськи.

"Саміт Україна-ЄС, що пройде 25 лютого - це звичайний елемент у діалозі Євросоюзу з іншими країнами. Він не призначений спеціально для того, щоб обговорювати питання, які стосуються Юлії Тимошенко й інших справ вибіркового правосуддя", - заявив він.

"Однак це питання буде обговорюватися на саміті, тому що без вирішення проблеми вибіркового правосуддя неможливо просунутися вперед у відносинах між Україною і ЄС", - розповів Томбінськи.

Він нагадав, що про цю проблему неодноразово вже говорили представники різних інституцій ЄС і називали рішення питань, пов'язаних з виборчим правосуддям, однією з передумов для подальшого розвитку відносин між Україною і ЄС.

За словами посла, ЄС сподівається, що місія спостереження Європейського парламенту, до якої входять колишній президент ЄП Пет Кокс і екс-президент Польщі Олександр Квасьнєвський, зможе посприяти розв'язанню цієї проблеми.

"Ми дуже сподіваємося, що разом українська і європейська сторони зможуть вирішити це питання. Головний мессидж, який буде зроблений під час саміту Україна-ЄС, що європейський інструментарій - це найкращий спосіб для використання потенціалу країни", - розповів Томбінськи.

Як відомо, раніше українська і європейська сторони визначили датою проведення саміту 25 лютого поточного року.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування