В "Аеросвіті" кажуть, що не можуть виплатити зарплату працівникам через банк

Середа, 23 січня 2013, 11:29

Авіакомпанія "АероСвіт" просить ГПУ і Нацбанк зобов'язати ВТБ Банк розблокувати виплату зарплати співробітникам авіакомпанії, а також здійснення нею інших платежів.

Про це йдеться в повідомленні авіакомпанії, пишуть "Українські новини".

"9 січня 2013 ВТБ Банк заблокував систему "Клієнт - Банк" авіакомпанії, позбавивши її права розпоряджатися коштами, а саме виплачувати заробітну плату працівникам. На письмовий запит про причини відключення авіакомпанії від системи "Клієнт - Банк" ніяких пояснень банком надано не було", - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, 15 січня банк безпідставно відмовився прийняти до виконання платіжні доручення "АероСвіту" і зафіксувати дату прийняття розрахункових документів до виконання, порушивши одразу кілька норм закону.

"Через протиправні дій посадових осіб ВТБ Банку завдано шкоди правам і законним інтересам авіакомпанії, її працівників і пасажирів, оскільки дії посадових осіб даного банку позбавляють "АероСвіт" можливості здійснити платежі, на які не розповсюджується мораторій відповідно до закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, "АероСвіт" підкреслює, що з незалежних від нього причин не може своєчасно виплатити заробітну плату працівникам, що є грубим порушенням трудового законодавства

Як відомо, Госпсуд Київської області 29 грудня 2012 року ухвалив порушити провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Авіакомпанія "Аеросвiт" та ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ухвалу суду було винесено на підставі звернення самого "Аеросвіту" з метою подальшого затвердження процедури санації, спрямованої на відновлення операційної ефективності компанії, її платоспроможності та забезпечення виконання зобов'язань перед усіма кредиторами в повному обсязі.

При цьому копію постанови Госпсуд Київської області ще на початку місяця направив до Головного управління юстиції в Київській області Міністерства юстиції.

"У цьому зв’язку "Аеросвіт" вимагає негайного відкликання свідомого, протизаконного рішення виконавчої служби, котре перешкоджає здійсненню компанією своїх поточних зобов’язань перед пасажирами, контрагентами та трудовим колективом", - сказано в заяві.

"Аеросвіт" уже звернувся до правоохоронних органів та до Національного банку з проханням сприяти невідкладному скасуванню протиправного арешту коштів", - додали у прес-службі.

.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...