Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі Кемерона назвали учнем чарівника, який не справляється із чарівництвом

Середа, 23 січня 2013, 14:04

Виступ прем'єра Великобританії Девіда Кемерона в Лондоні про європейську перспективу його країни є важливим внеском у демократичні дебати про Європу.

Про це заявила в середу на брифінгу в Брюсселі офіційний представник Єврокомісії Піа Хансен.

"Це право британського уряду й британського народу пропонувати те, що їм здається кращим підходом для визначення місця Великобританії в Євросоюзі", - сказала Хансен.

"Сьогоднішній виступ, внутрішні дебати зосередяться, ми сподіваємося, на суті цих відносин і дозволять зробити ясну, засновану на гарній інформації оцінку участі й ролі Великобританії в Євросоюзі, і того, як ця ситуація співвідноситься з різними проблемами міжнародних відносин", - зазначила представник Єврокомісії.

Вона відмовилася коментувати конкретні положення виступу Кемерона, що критиковали Євросоюз, відзначивши, що ЄК проявляє до цієї промови "позитивний і конструктивний підхід".

У той же час міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус прокоментував заяву Кемерона так:

"Європа  - це як футбольний клуб: ми вступаємо до цього клубу, але коли ми вже там, ми не можемо сказати: давайте грати в регбі".

"Колись я був на одній нараді із британськими бізнесменами і я їм сказав: слухайте, якщо Англія вирішить залишити Європу, ми вам постелемо червону доріжку", - додав Фабіус.

А президент Європарламенту Мартін Шульц зазначив, що анонсований Кемероном референдум відбиває внутрішню політику євроскептиків у Консервативній партії й не відповідає інтересам усього народу.

Він також висловив підозру, що Кемерон зі своїм оголошенням про референдум "грає в небезпечну гру через тактичні, внутрішні причини".

"Я йому вірю, коли він каже, що він хоче, щоб Великобританія залишалася членом ЄС. Однак прем'єр Кемерон усе більше нагадує учня чарівника, який не може приборкати сили, що він начаклував - сили, які хочуть залишити ЄС з ідеологічних причин, на шкоду британському народу", - продовжив європейський політик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування