Франція розкритикувала Януковича за нову справу проти Тимошенко

Середа, 23 січня 2013, 15:15

Влада Франції занепокоєна повідомленнями про те, що Юлію Тимошенко підозрюють в організації вбивства депутата Євгена Щербаня.

Про це заявив у середу представник МЗС Франції Філіпп Лальо, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми висловлюємо жаль у зв’язку з новою справою стосовно пані Тимошенко в рамках розслідування смерті Щербаня", - сказав він на брифінгу.

Він нагадав, що Франція та її європейські партнери раніше вже висловлювали занепокоєння щодо "явно несправедливих і політично мотивованих судових розглядів проти Тимошенко та інших представників опозиції".

"Ось уже півтора року ми постійно закликаємо Україну покласти край свавіллю в судовій системі та дотримуватися міжнародних зобов'язань і засад правової держави", - додав Лальо.

Представник МЗС Франції нагадав, що в Києві висловлюють прагнення продовжити процес зближення з ЄС і в стислі терміни підписати угоду про асоціацію.

За його словами, перед запланованим на 25 лютого самітом Україна-ЄС Києву варто продемонструвати, що він справді готовий зближуватися з ЄС, і враховувати його занепокоєння стосовно деяких подій в Україні.

Як відомо, 18 січня генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи про вбивство народного депутата Щербаня.

Екс-прем'єру Тимошенко вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...