Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ шукає можливість примусового взяття аналізів у Ющенка – Кузьмін

Четвер, 24 січня 2013, 13:50

Генпрокуратура шукає можливість примусового взяття крові на аналіз у Віктора Ющенка у справі про отруєння екс-президента.

Про це в інтерв'ю газеті "Сегодня" заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

Він відзначив, що сьогодні через цей аналіз слідство стоїть на місці.

"Ми досі не отримали його (Ющенка) згоди на здачу аналізів крові, без чого слідство не може рухатися далі. У новому КПК передбачена примусова здача подібних зразків, однак, лише теоретично. На практиці немає механізму реалізації цього положення. Зараз група експертів працює над розробкою такого механізму. Можливо, це буде спільний наказ по Мінздраву і силовим відомствам", - сказав Кузьмін.

Однак він відзначив, що "у будь-якому разі, ця не швидка справа".

У свою чергу у Ющенка наполягають, що нову експертизу його крові можна проводити лише із залученням міжнародних лабораторій.

Про це заявила прес-секретар екс-президента Ірина Ванникова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зразки крові надавалися у 2005 і 2006 роках неодноразово. Не потрібно бути медиком чи судовим експертом, щоб зрозуміти, що відтворити формулу крові на момент отруєння зараз, у 2013 році, після декількох років лікування, уже неможливо. Отже, здати повторний аналіз крові нереально, тому мова може йти тільки про новий аналіз крові", - пояснила прес-секретар.

За її словами, такий спосіб ведення слідства нагадує шантаж і не має на меті встановити істину в справі отруєння Ющенка.

"На об'єктивність результатів якихось експертиз можна сподіватися тільки у випадку залучення світових експертів до справи отруєння президента Ющенка", - підсумувала  Ванникова.

Як відомо, раніше Ющенко заявив, що готовий на нову експертизу крові тільки із залученням кількох міжнародних лабораторій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування