"Свободівець" збирається прищепити телеканалам "самоцензуру" і патріотизм

Четвер, 24 січня 2013, 13:51

"Свобода" активно просуватиме ухвалення законодавчих ініціатив, які змусять працювати медіа на підвищення норм патріотизму, суспільної моралі та припинять масовану атаку "чорнухи".

Про це заявив  заступник голови комітету Верховної Ради України з питань свободи Ігор Мірошниченко.

Він нагадав, що ще 2009 року Нацкомісія України з питань захисту суспільної моралі уклала своєрідний суспільний договір із власниками ЗМІ та телеканалів з метою встановити певний самоконтроль щодо обмеження пропаганди насильства й розвитку духовності.

Однак керівники мас-медіа не виконують пунктів підписаної Хартії. Саме ця обставина і стала причиною для зібрання подібного громадського обговорення.

Мірошниченко зазначив, що відсутність власників ЗМІ на круглому столі свідчить – питання розвитку суспільної моралі жодним чином не хвилює керівництво медіа.

"Самоцензура для них є утопією – ці ЗМІ формувалися в умовах "дикого ринку", тож збагачення досі є єдиним пріоритетом їхньої діяльності; про усвідомлення виховної функції, яку виконують ЗМІ, про відповідальність за морально-етичне здоров’я суспільства, на якому вони роблять мільйонні статки, не йдеться", - зазначив депутат.

Він наголосив, що провідні телеканали не несуть відповідальність перед українцями за формування суспільної системи цінностей.

"Очевидно, що в суспільстві, де замість спортсменів, діячів культури й науковців телебачення через безперервні "надзвичайні хронічки" героїзує фігурантів кримінальних справ, поява послідовників Онопрієнка чи Мазурка куди ймовірніша, ніж продовжувачів справи Бубки або Патона", - зауважив Мірошниченко.

"Якщо зміст більшості телеканалів нашої країни формують кримінальні трилери, криваві детективи й фільми жахів про головорізів та збоченців, то годі очікувати появи в Україні нових моральних авторитетів", - заявив депутат.

"Законодавцем моди в такому середовищі стає псевдоеліта – з відповідними до телевізійних стандартів життя манерами і яскраво вираженими, ним же нав’язуваними, споживацькими цінностями", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News