У США нарешті розібралися з листом Клінтон до Тимошенко

Четвер, 24 січня 2013, 17:26

Державний департамент США підтвердив, що Гілларі Клінтон надіслала чергового листа лідеру опозиції Юлії Тимошенко.

Таку інформацію держдепартамент повідомив "Голосу Америки".

Згідно з інформацією, у листі, переданому через посла США в Україні Джона Теффта, Клінтон висловила підтримку Тимошенко.

Теффт і посол ЄС в Україні звернулися до української влади з проханням зустрітись з Тимошенко у в’язниці.

"Тим часом дочка Тимошенко намагається відстояти добре ім’я своєї матері", - пише видання.

"У середу вона зустрілась з Генсеком Ради Європи. Під час зустрічі, за словами одного з лідерів опозиції Сергія Соболєва, який супроводжував Євгенію Тимошенко, йшлося про політрепресії в Україні, які, як вважають опозиціонери, прямо загрожують життю лідерів опозиції Тимошенко та Юрія Луценка", - йдеться у матеріалі.

За словами Євгенії, нові звинувачення проти її матері є "абсолютно абсурдними".

"Завжди політичні ув’язнені звинувачуються у кримінальних злочинах, які не пов’язані з політикою. Тому і зараз і Пшонка, і Кузьмін намагаються давати інтерв’ю з власної ініціативи, їздити по всьому світу і звинувачувати мою маму у тому, що вона була причетна до вбивства", - сказала Тимошенко-молодша.

Відомий український юрист та правозахисник Валентина Теличенко, яка представляла інтереси Юлії Тимошенко у Євросуді з прав людини, заявляє, що "жодних доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня немає".

"Навіть попри те, що повідомлення про підозру все ще не є остаточним документом, за результатами досудового слідства все одно воно надзвичайно суперечливе. Очевидно, що доказів причетності Тимошенко до замовлення вбивства Щербаня не можна знайти сьогодні", - вважає вона.

"Їх не можна було знайти у 2001 році, саме через те її не притягли до відповідальності у цій справі, а зараз їх не можна знайти, бо їх немає, бо я готова, зрештою, сказати, що я переконана, що Тимошенко цього вбивства не замовляла", - сказала Теличенко.

"Ті аргументи про конфлікт інтересів між Щербанем з одного боку і Лазаренком та Тимошенко з іншого виглядають  дуже надуманими. Вони можуть мати сенс тільки для того, хто про Щербаня  знає виключно в межах представленого ГПУ. Я дуже чітко бачу політичне замовлення переслідування Тимошенко, яке надійшло напевно з Банкової і його тепер виконують в Генпрокуратурі", - заявила правозахисник.

"Про те, що питання нових звинувачень проти Тимошенко та вибіркового переслідування стануть темою саміту Україна-ЄС, у середу підтвердив посол ЄС в Україні", - зазначає "Голос Америки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування