Фюле офіційно призначив дату візиту в Україну

Четвер, 24 січня 2013, 17:42

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле підтверджує свій візит в Україну 7-8 лютого.

Про свою майбутню поїзді він розповів в четвер у Страсбурзі на пленарному засіданні ПАРЄ, відповідаючи на запитання депутатів про справи Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

"Я їду в Україну дуже скоро, 7 і 8 лютого, і ця проблема (політично-мотивоване судове переслідування) буде в моєму порядку денному", - цитує його "Інтерфакс-Україна".

"Тільки що при відповіді на питання в ПАРЄ Фюле безпосередньо пов'язав вирішення питання політв'язнів в Україні і введення судової реформи з підписанням угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Заявив, що в його найближчих планах - відвідини Києва", - написав у своєму Facebook Володимир Ар'єв .

Фюле також нагадав про прийняті в грудні висновки Ради ЄС щодо України.

"Держави-члени, і це було зроблено на підставі пропозицій Кеті і моїх, зробили абсолютно чітким, що Угода про асоціацію може бути підписана з нагоди Вільнюського саміту тільки тоді, якщо буде прогрес за трьома проблемам", - сказав він.

"І одна з цих проблем - вирішення українською владою політично-вмотивованого судового переслідування", - підкреслив європейський комісар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування