Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За засудження авторів графіті погрожують новими малюнками

П'ятниця, 25 січня 2013, 09:36

Відповіддю на рішення суду про позбавлення студентів волі за графіті з зображенням президента стануть "масові акції протесту на захист засуджених і поява трафаретів по всій країні".

Про це представник "Чорного комітету" Богдан Тицький заявив "Deutsche Welle".

"Це цілком нормально, що коли громадяни не мають можливості впливу на процеси у державі офіційними шляхами, вони шукають інші методи, аби їх почули", - сказав він.

У "Чорному комітеті" стверджують, що трафарети з зображенням людини, схожої на президента Віктора Януковича, з червоною крапкою на чолі – лише малюнок, що не містить жодного заклику до злочинних дій.

Ця ініціативна група з досить радикальними поглядами стала на захист студентів, яких сумський Зарічний суд засудив після появи трафаретів із зображенням людини, схожої на президента Януковича.

Як відомо, 14 січня двох активістів засуджено до позбавлення волі на 2 роки, ще одного – до 1,8 року, а четвертого – до 1 року обмеження волі.

Сумська обласна прокуратура, яка вела розслідування, наполягає, що студентів засудили зовсім не через скандальні графіті, а за хуліганство.

Слідство встановило причетність засуджених до низки хуліганських дій у період з грудня 2010 по серпень 2011 року, унаслідок яких були пошкоджені будинки, у тому числі і фасад благодійного центру, зупинки транспорту і об’єкти комунальної власності.

На думку голови "Молодого народного руху Сум" Андрія Рибалка, причина судового вироку у тому, що засуджені "вели активну громадську діяльність і були доволі впливовими молодіжними лідерами".

Сумський художник, який представився Олександром, заявив DW, що в діях засуджених він вбачає політику: "Вони точно не з нашої пісочниці. Для нас графіті – це дещо інше".

Художник на прізвисько Гамлет каже, що політичне графіті – доволі поширений у всьому світі спосіб впливу на політиків, але він майже неефективний в Україні.

"Наших політиків такі методи взагалі не можуть зачепити. Вони їх не помічають і не розуміють. І якщо наш президент боїться трафаретів, то це доволі смішно!", - каже він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування