Лікарі спростували, що прописали Тимошенко лікуватися підборами

П'ятниця, 25 січня 2013, 10:34

Харківські медики назвали припис Тимошенко ходити на високих підборах знахарством.

Про це йдеться у зверненні лікарів переданому УНІАН.

"На декількох інформаційних Internet-ресурсах з'явилася інформація про те, що Ю. В. Тимошенко носить взуття на високих підборах за приписом лікарів. Відповідально заявляємо: лікувати хвору спину за допомогою каблуків - це знахарство, а не медицина", - йдеться в заяві.

"І жоден з лікарів ЦКБ № 5, ні один з докторів медичних наук, які оглядали Ю. В. Тимошенко, таких приписів їй не давав. Більш того - нічого подібного не міститься у висновках і рекомендаціях лікарів клініки "Шаріте", - йдеться у зверненні харківський лікарів.

Також вони зазначили, що носити підбори пацієнтам, у яких проблеми зі спиною, не накаже жоден розсудливий лікар.

"Такі приписи можуть робити тільки безвідповідальні політики. Так як подібне взуття у кілька разів збільшує навантаження на хребет саме в той час, коли його треба максимально розвантажити. Медицині відомі випадки, коли пацієнтам-спинальникам прописувалася взуття на високій підошві. Але! Це повинен бути суцільний каблук, висотою не більше чотирьох сантиметрів, а сама взуття - повинна бути з високим і досить складним фіксатором" , - зазначили лікарі.

"Тому ми відповідально заявляємо - пацієнтки з проблемами хребта повинні вибирати щось одне: або здорову спину, або взуття на високому підборі. І жоден хворий, який дійсно піклується про своє здоров'я, не буде вдаватися до настільки нетрадиційного методу лікування", - йдеться в заяві.

Як відомо, депутат Людмила Денисова заявила, що Тимошенко ходить на підборах з лікувальною метою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News