Рибак підозрює, що від системи Яценюка не залишилося і дротів

П'ятниця, 25 січня 2013, 14:38

Голова Верховної Ради Володимир Рибак не заперечує, щоб у Верховній Раді використовувалася система "Рада-3" з сенсорною кнопкою.

Про це він заявив на прес-конференції в Донецьку, повідомляє "Остров".

"Я доручив комітету ВР з регламенту, щоб вони розглянули всі питання, пов'язані з тим, що 8 років тому ті, хто вимагає її (сенсорну кнопку ) включити, створили і чомусь не запустили в роботу. Мені треба, щоб фахівці до 5 числа - я дав завдання - щоб вони перевірили всі нормативні документи ", - сказав Рибак.

"Тому що мене бентежить. До мене приходять люди, кажуть: "Треба негайно пускати". А я, дивлячись прямо в очі, питаю: "А чому ви особисто сидячи на моєму місці, не включали цю систему?". Може, там уже і проводів немає. Зараз фахівці вивчають ", - заявив Рибак.

"Я готовий поставити на голосування, щоб Верховна Рада прийняла, щоб система ця працювала. Я дію відповідно до регламенту", - резюмував він.

Як повідомлялося раніше, тодішній спікер ВР Арсеній Яценюк запропонував модернізувати діючу в парламенті систему "Рада-3", доповнивши її сенсорними датчиками, що дозволяють розпізнавати особу депутата, який натискає на кнопку для голосування.

На думку Яценюка, нова система не повинна дозволяти парламентаріям голосувати один за одного.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування