Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політологи не вірять, що ЄС скасує угоду з Україною через Тимошенко

Субота, 26 січня 2013, 10:27

Підозра, висунута Юлії Тимошенко в організації вбивства Євгена Щербаня, не стане на перешкоді підписанню Угоди про асоціацію України з ЄС.

Таку думку висловили на прес-конференції в Києві директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов та голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передає УНІАН.

"Я не думаю, що Європа відмовиться від підписання, якщо цей процес відбудеться публічно", - сказав Карасьов.

За його словами, Європа продовжуватиме рекомендувати Україні знайти спосіб врегулювання ситуації з Тимошенко, проте ця "перешкода не смертельна для європейської влади в її видах на Україну, і українська влада це усвідомлює".

У свою чергу, Фесенко відзначив, що напруженість в темі Тимошенко, природно, зросте ближче до дати запланованого підписання Угоди про асоціацію.

"Так, європейці говоритимуть про Тимошенко, але вони не стануть ризикувати - вони доведуть до логічного завершення саміт про асоціацію", - сказав Фесенко, зазначивши, що безпосередня ратифікація Угоди може відбутися тільки після 2015 року - за результатами виборів в Україні.

Повертаючись до теми справи Щербаня та ролі в ній Тимошенко, Фесенко відзначив, що, на його думку, те, що відбувалося в останні два тижні, це черговий інформаційний сплеск навколо Тимошенко, тобто обидві сторони вкотре обмінялися ударами.

При цьому він висловив припущення, що, можливо, або після позачергової, або після чергової сесії Верховної Ради скандали навколо екс-прем'єра підуть на спад і наступний їх сплеск можна буде чекати ближче до листопадового саміту Україна – ЄС (коли заплановано підписання Угоди про асоціацію).

Коментуючи скандал, що розгорівся останніми днями навколо захисника Тимошенко Сергія Власенка, політолог висловив думку, що це можна розцінити як удар по особах, які забезпечують комунікацію Тимошенко із зовнішнім світом, відволікання їх від виконання обов'язків щодо її захисту.

Як повідомлялося, 21 січня Власенко заявив про його можливий арешт.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування