Київська "Батьківщина" вимагає компенсацій постраждалим від ожеледі

Субота, 26 січня 2013, 15:46

Київська міська парторганізація ВО "Батьківщина" вимагає від міськради прийняти положення про виплату компенсацій громадянам, які травмувалися в столиці через ожеледицю 22-24 січня.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Київської парторганізації "Батьківщини", до найближчої сесії міськради партія підготує проекти рішень про те, що гроші на ці компенсації повинні бути зняті з бюджету комунальних служб, які не впоралися з ліквідацією наслідків негоди.

Крім того, в партії прийняли рішення забезпечити юридичною допомогою постраждалих від ожеледиці при зверненні до суду: "Законодавство України гарантує кожному з постраждалих право отримати компенсацію за заподіяння шкоди, тому ми ухвалили рішення щодо безкоштовної практичної допомоги в зверненні до суду за отриманням відшкодування за пошкодження через ожеледицю".

Глава Київської "Батьківщини" Юрій Одарченко також вважає, що голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов несе особисту відповідальність за ситуацію, що склалася в столиці через невчасно ліквідовані наслідки погодних умов, в результаті чого були травмовані майже 600 осіб.

"Він особисто відповідає за ефективну діяльність всіх муніципальних організацій та комунальних служб Києва, і він повинен визнати, що не впорався", - підкреслив Одарченко.

23 січня в Києві через ожеледицю було травмовано рекордну кількість людей - 579.

24 січня Попов підписав подання про звільнення з посад голів Голосіївської, Святошинської і Подільської районних адміністрацій за незадовільну роботу з прибирання снігу та льоду.

Крім того, за недбале ставлення до своїх професійних обов'язків КМДА прийняла рішення про звільнення чотирьох директорів житлових організацій міста: КП РЕО-2 (Святошинський район), КП ЖЕО-103 (Голосіївський район), КП ЖЕО-301 (Деснянський район) і КП "Дирекція"(Солом'янський район).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування