Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На перевиборах у Каневі влада відвернеться від Губського?

Субота, 26 січня 2013, 17:53

У 197 окрузі в Каневі влада вирішила зробити ставку не на самовисуванця Богдана Губського, а на іншого кандидата.

"За непідтвердженою інформацією, влада вирішила зробити ставку на іншого кандидата, прізвище якого залишається поки невідомим", - пише Тиждень.ua.

За словами кандидата по 194 округу Миколи Булатецького, який складає з місцевим опозиціонером Даценком, фактично, єдину команду, потенційний "третій кандидат" точно не буде місцевим.

"У нас в області немає провладних фігур, які мають якийсь авторитет серед людей. Тому якщо хтось і з’явиться, то це буде "чужинець" з великим мішком грошей, адже теоретично влада може виграти тут перевибори лише за рахунок тотального підкупу", - розповів Тиждень.ua Булатецький.

Наразі якусь активність на окрузі виявляє лише сам Даценко, котрий є безальтернативним кандидатом на перевибори від опозиції.

Водночас у 194 окрузі активність Булатецького та його звинувачення на адресу черкаських і київських соратників у недостатній рішучості та радикалізмі призвели до появи чуток про можливість його заміни на перевиборах на іншого висуванця від опозиції. Зокрема в ЗМІ називалися імена Юрія Гримчака та Володимира Філенка, які опинилися за межами цього парламенту.

Сам Булатецький у розмові з кореспондентом Тиждень.ua такий варіант відкинув, запевнивши, що піде на вибори в будь-якому разі, а можливе висунення опозицією когось іншого назвав "великою помилкою".

Окрім Булатецького, активність на окрузі виявляє і його стара-нова конкурентка Валентина Жуковська. На відміну від інших округів, тут питання з кандидатом від влади вже, фактично, вирішено. Зокрема Жуковська відкриває нові громадські приймальні, "світиться" на масових заходах, вітає черкащан зі святами.

За інформацією Тиждень.ua, перемогу Жуковської кують і в кулуарах – так нещодавно вона начебто мала зустріч з місцевими комуністами і домовлялась про підтримку своєї кандидатури.

Загалом, ситуація у 194-му і 197-му черкаських округах залежатиме від того, чи залишиться на своїй посаді чинний губернатор області Сергій Тулуб, невдоволення яким з боку керівництва зріло вже давно, а після невдало проведених ним виборів лише посилилось, відзначає видання.

Як повідомлялося, 6 листопада Верховна Рада рекомендувала ЦВК провести перевибори в п'яти проблемних округах. Перед цим Центрвиборчком визнав неможливість встановлення достовірних результатів виборів в округах № 94, 132, 194, 197, 223.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування