Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" можуть не висунути "скомпрометовану" Засуху на перевибори - ЗМІ

Субота, 26 січня 2013, 18:08

На перевиборах у 94 окрузі в Обухові Партія регіонів може замінити "скомпрометовану" Тетяну Засуху на іншого кандидата.

Як повідомляє Тиждень.ua, існує вірогідність, що кандидатом від партії влади на повторних виборах у 94 окрузі може стати губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк.

"За інформацією з її оточення, Засуха ще сама не вирішила, чи варто їй йти на вибори: один день вона каже одне, наступного дня – інше", - розповів виданню головний конкурент кандидатки від влади на виборах у Раду, опозиціонер Віктор Романюк.

Сама Засуха в коментарях пресі також уникає прямих відповідей про участь у виборах.

Наразі в окрузі активність зберігає лише представник опозиції Віктор Романюк – але й він, за власними ж словами, планує почати кампанію на повну силу вже після оголошення дати виборів – "за оптимістичними оцінками – це буде квітень-травень, за песимістичними – десь на осінь цього року".

У тому, що саме він буде єдиним узгодженим кандидатом від опозиції на перевиборах, коли б їх не призначили, Романюк сумнівів не має.

В той же час, на 132 окрузі в Первомайську кандидатом від опозиційних сил має стати Аркадій Корнацький, повідомив Тиждень.ua голова миколаївської обласної "Батьківщини", народний депутат Роман Забзалюк.

Наразі Корнацький разом з родиною перебуває за кордоном через тиск з боку органів влади та силових структур. Тому, за словами джерел видання, опозиція відпрацьовує і варіант "Б", на випадок, якщо Корнацького з тих чи інших причин не допустять до виборів.

Так, "запасним" кандидатом від опозиції може стати бютівець Михайло Соколов, який "пролетів" повз парламент, отримавши непрохідне 118 місце в списку.

А ось майбутній кандидат від влади на окрузі досі невідомий, навіть на рівні чуток. За словами Забзалюка, жоден регіонал не виявляє і публічної активності.

Разом з тим, на 223 окрузі в Києві активність виявляють і свободівець Юрій Левченко, і провладний кандидат Віктор Пилипишин.

Левченко проводить зустрічі з виборцями, бореться проти незаконних забудов тощо, а Пилипишин на публіці не з’являється, віддаючи перевагу дистанційним методам агітації, зокрема роздачі привітань та "подарунків" виборцям.

У розмові з Тиждень.ua Левченко висловив впевненість в тому, що сам він буде узгодженим кандидатом від опозиції, але підкреслив, що "100%-ві гарантії в українській політиці може давати лише "Свобода".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування