"Свобода" закликає бойкотувати новий підручник з історії

Понеділок, 28 січня 2013, 14:46

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" закликає українців бойкотувати новий підручник з історії України.

Про це йдеться у зверненні "Свободи" до вчителів, учнів та їхніх батьків.

Також "свободівці" закликали українців "масово і категорично відмовлятися від вивчення у школі мови окупанта – російської, активно здійснювати національне виховання".

"Зменшення прохідного балу з української мови під час вступу, скасування іспиту з української мови при завершенні бакалаврату, перехід на навчання іноземців з державної мови на мову ворожої держави – російську, ймовірне запровадження мови окупанта як предмету в середні школи – все це свідчить про оголошену всередині країни війну з мовою титульної нації – українською", - йдеться в зверненні "Свободи".

"Свободівці" відзначають, що національний світогляд українців руйнують переписуванням підручників з історії України, "де брутально вилучено історичні факти протиборчого змагання нашої нації за право мати Незалежну Державу".

"Зокрема, з підручника історії для 5 класу вилучено знаменні "помаранчеві" події 2004 року, факт союзництва СССР з нацистською Німеччиною, боротьбу УПА з нацистами та портрет героя України Романа Шухевича, Голодомор як геноцид нації, організований Москвою, масштабну повоєнну русифікацію українських шкіл у 50-х роках, масові репресії українців у 30–80-і роки тощо", - йдеться у зверненні.

"Свободівці" переконані, що "знищення української гуманітарної складової освіти – продуманий і підтримуваний ззовні план не просто міністра-українофоба, але чинного уряду та президента".

ВО "Свобода" закликає українців бойкотувати нові підручники з історії, організовувати гуртки вивчення історії української державності та різноманітні спецкурси, активно здійснювати національне виховання, демонструвати свою українськість.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування